Sunday, October 18, 2020

Filem Korea | Search Out (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang mengejutkan.. Pembunuh membunuh hanya melalui mesej di laman sosial sahaja namun bila disiasat, pembunuhan itu dikategorikan sebagai bunuh diri.. Pembunuhan dilakukan dengan menggunakan perasaan tertekan manusia yang dihantar mesej.. Bila pembunuhan mengejut berlaku di apartment mereka, 2 lelaki mula menyiasat.. Ada seseorang yang menyebabkan mangsa membunuh diri namun yang ditangkap bukanlah pelaku sebenar.. Sebaliknya pelaku itu sangat licik dengan menjadikan beberapa manusia sebagai orang suruhan.. 

Menariknya filem ini ialah bila emosi manusia menjadi permainan manusia lain.. Kadang kita tak sedar orang yang dekat dengan kita merasa depressed.. Kadang orang tu dah cuba bagi tahu kita tapi sikap pentingkan diri dan tak mengendahkan kita mungkin menyebabkan orang tu jatuh lebih teruk dalam tekanan.. Nice filem..

Movie: Search Out
Also Known As: seochi aut
Genres: Thriller, Mystery, Crime, Investigation
Country: South Korea
Release Date: Apr 9, 2020
Duration: 1 hr. 32 min.
"What is the meaning of your life?"
After this message arrived via SNS, death began!
Police trainee Sung Min and job seeker Jun Hyuk both become suspicious after a young high school girl commits suicide. They both track down hacker Nu Ri to help aid in the investigation. 
The investigation that started out as simple protocol leads to uncontrollable consequences. (Source: MyDramaList)

6 comments:

  1. Sebenarnya macam mana ye boleh terpedaya dengan mesej je boleh sampai bunuh diri kan?
    seram!

    ReplyDelete
  2. baru download, belum tengok lagi. Seran je punya message smpai kita dah mati. hurm..

    ReplyDelete
  3. Lee Si Eon as main role ? ni memang kena tengok !

    ReplyDelete
  4. rs nya filem ni diadaptasi dr komik jepun laa sy... sbb sy penah baca komik mcm ni. pembunuhan demi pembenuhan disebabkan mesej yang disampaikan...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »