Saturday, October 3, 2020

Drama Jepun | Miman Keisatsu: Midnight Runner (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama jepun ini memang comel.. Di buat berdasarkan filem Korea bertajuk Midnight Runner (2017).. Sha dah tengok versi filem tu, memang best tambah pula ada pelakon kesuakaan Sha.. Versi Jepun ini dibuat secara bersiri, ada 10 episod.. Memang menarik bila dua pelatih polis bergabung tenaga menyelesaikan kes yang dijumpai mereka tanpa sengaja.. Walaupun dinasihatkan untuk tidak melanggar peraturan, namun semangat ingin berbakti membuatkan mereka tetap melakukan penyiasatan..Perkembangan dua watak utama ini juga menarik ditonton..

Drama: Miman Keisatsu: Midnight Runner
Also Known As: Midnight Runner, Detective Novice
Director: Naganuma Makoto, Otani Taro, Nagumo Seiichi
Screenwriter: Watanabe Yusuke
Genres: Action, Suspense, Friendship, Comedy, Youth
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Jun 27, 2020 - Sep 5, 2020
Aired On: Saturday
Original Network: NTV
Duration: 45 min.
Meet Honma Kai and Ichinose Jiro, police academy cadets. The intellectual Honma favours a theoretical approach to policing.  He is a serious A-student, with an analytical mind and excellent memory, which allowed him to develop his profiling skills while at the academy. Appearing aloof, he won't give up on those in need. 
Conversely, fellow cadet Ichinose 's style makes use of his brawn and emotional savvy to get the job done.     
 A fearless fighter with boundless strength, even those with martial arts experience have been know to give him a wide berth! At times, his somewhat goofy demeanor tends to confuse those around him. But he is honest, kind-hearted and always the first to help anyone in trouble. 
These oddball rookies compensate for their lack of practical experience by applying lessons learnt from the academy combined with a healthy dose of youthful exuberance. They make good friends and partners who balance out each other's shortcomings beautifully. (Source: jdramas.wordpress.com)

7 comments:

  1. Wahhh Midnight Runners dah ada remake Japan version. Baca review Kak Sha rasa teruja nak tengok jugak. Hehe. Tapi nak tgk kat mana ya drama ni? Jarang follow drama Jepun saya ni

    ReplyDelete
  2. jarang jepun follow idea filem korea😊

    ReplyDelete
  3. lama tk tengok cite jepun...tgk time kecik2 je..

    ReplyDelete
  4. dalam movie tu tak puas tengok diorang dua, ada series ni boleh la tengok lebih sikit. Hopefully karakter watak kekal sama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »