Friday, October 16, 2020

Random Photo #15 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila nak kosongkan memori telefon, kita penuhkan pula entry di Blog.. hehehe.. Jemputlah baca dan cuci mata ye.. hehehe..

Kelender dan sticker bertulis jawi Bismillahi, Tawakkaltu ’Ala Allah (Dengan nama Allah, aku bertawakal kepada Allah.) Sha dapat ini dari Al-Ameen Serve Holdings Sdn Bhd sebab pernah buat wakaf perigi dengan mereka..

Beli mask extender untuk anak.. hehehe.. Spare.. Asyik hilang entah ke mana je bebudak ini lepas pakai..

Sticker comel ini Sha nak bagi anak-anak dan juga rakan yang bertukar buku dengan Sha..

Aktiviti di petang hari.. Cuba secara kerap tapi sekarang ini petang selalu hujan.. Inipun gerimis.. hehehe..

Proses menukar tutup lubang air tu dari plastik kepada besi..

Teman encik suami memancing lepas berjaya jalan kaki 3000 lebih langkah.. Jalan sorang, tak dapat lah pusing jauh.. Dapatlah ikan talapia tapi kecik sangat, lepaskan balik bagi dia besar.. Hehehe.. Dah besar, kita pancing balik..

Hasil pancingan.. Ikan lampam.. Sedap makan panas-panas lepas digoreng.. Tapi nak menyiangnya bukan senang.. hehehe..

8 comments:

  1. sha, mcm nk buat menjual je mask extender tu hahahaha

    ReplyDelete
  2. comel2 extender tu... memang suka lah budak-budak... seronok memancing kalau dapat hasilnya nih, rasa nak memancing lagi

    ReplyDelete
  3. MEmori phone Mrs. A pun dah nak full huhuuhu..

    ReplyDelete
  4. Garing ikan tu buat terliur la pulak.

    ReplyDelete
  5. kalau suami saya nampak ikan lampan dah jadi ikan goreng, mesti dia nangis sebab dia bela ikan lampam hahaha

    ReplyDelete
  6. alahai...lamanya tak makan ikan lampam. kecik kecik dulu boleh kata macam lauk utama la... sbb abah hari hari mancing buat lauk.

    ReplyDelete
  7. mask extender group bts tu! omgg mesti fans dia suka

    ReplyDelete
  8. Menarik sticker dgn mask extender tu sha..
    ikan tu goreng garing mmg mnyelerekan..mkn pula dgn smbal cili kicap..fuh!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »