Sunday, October 4, 2020

Drama Korea | The School Nurse Files (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat comel walaupun genrenya horror.. Sebab jelly dia cute cute.. hahaha.. Misi Ahn boleh nampak jelly yang terbentuk dari keinginan/hasrat manusia.. Dengan peralatan yang unik dan comel, beliau hapuskan jelly-jelly tersebut.. Malah Misi Ahn juga turut memperolehi semangat dari cikgu In Pyo yang mempunyai aura luar biasa dan tidak dipengaruhi jelly.. Namun disebabkan perasaan ingin tahu, tanpa sengaja Misi Ahn dan Cikgu In Pyo telah melepaskan sesuatu yang tak sepatutnya.. Berjayakah mereka melawan semua jelly-jelly tersebut.. Serius comel drama ini..

Drama: The School Nurse Files
Also Known As: Bogungyosa Aneunyoung, Nurse Teacher An Eun Young, Nurse Teacher Ahn Eun Young, School Nurse, An Eun Yeong, School Nurse Ahn Eun Young, Health Teacher Ahn Eun Young, bogeongyosa aneunyeong, The Faculty Nurse Records Data
Director: Lee Kyung Mi
Screenwriter: Chung Se Rang
Genres: Mystery, Horror, Comedy, Drama, Fantasy, Supernatural
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Sep 25, 2020
Aired On: Friday
Original Network: Netflix
Duration: 51 min
An Eun Young is a new nurse teacher at school. She has a special ability to see jelly like monsters that are made from residue of human desire and she can also eradicate these jellies. She uses a toy knife and a BB gun to take out the jellies. She senses that a mysterious event takes place at her school.
Hong In Pyo is a Chinese language teacher at the same school. Hong In Pyo has a special energy. In order to protect the students, An Eun Young and Hong In Pyo work together to eradicate these jellies.

12 comments:

  1. ada dekat netflix, tapi tak sempat nak tengok lagi

    ReplyDelete
  2. Masih dalam list nak tengok.. :)

    ReplyDelete
  3. Wow best citer fantasy MCM ni

    ReplyDelete
  4. alamak, melepaskan apa yg tak sepatutnya tu.. ishhh.....

    ReplyDelete
  5. mcm menarik.. boleh try tgok nt.. hihi

    ReplyDelete
  6. drama under netflix mesti visual dia top notch! Nak try tengok la nanti hihi

    ReplyDelete
  7. oo netflix je ke? Cik TK takde netflix.. huhuhuu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »