Saturday, October 17, 2020

Drama Korea | Legally, Dad (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek dan ringkas.. Kalau ikut logik memang tak akan lah jadi gini kan.. Tapi drama kan.. Tambahan pula dari Korea.. Relaks relaks je tengok.. 

Kisah dua beradik yang tiada mak ayah.. Si adik agak kacau bilau sebab selalu diusik sebab tak ada mak ayah.. Tetibe terjumpa lelaki handsome yang sudi jadi ayah sebab berkeperluan.. Hehehe.. Kira win win situation lah.. Gitu.. Boleh tengok online dekat Youtube.. 

Drama: Legally, Dad
Also Known As: Step Dad On Paper , Seoryusang Appa
Genres: Romance, Drama
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Aug 27, 2020 - Oct 1, 2020
Aired On: Thursday
Duration: 12 min.
Orphan Ah Young is a financially struggling 23-year-old who takes care of her 8-year-old sister Dan Bi while juggling part-time jobs. 
One day a 28-year-old man Yoo Sang appears in front of Ah Young offering to be her dad through a signed agreement. 
~~ Adapted from the web novel of the same name.~~

7 comments:

  1. comelnyaaa.. ikutkan memang tak logikla tapi drama kan, layan je la..haha

    ReplyDelete
  2. untonglah tiba2 ada menyerah nak jadi ayah ye hehehe

    ReplyDelete
  3. baiknyaaa si kaya tu.... tapi nothing is imposible kan

    ReplyDelete
  4. Macam seronok je. Dina dah lama tak tengok kdrama

    ReplyDelete
  5. wahhh menarik la drama pendek pendek gini... tapi sekarang malas pulak nak layan youtube haha

    ReplyDelete
  6. dalam list nak tengok.. tengah nak habiskan men are men hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »