Saturday, October 31, 2020

Filem English | Alone (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Katanya filem ini memang dibuat dua versi.. Versi english dengan tajuk Alone dan versi Korea dengan tajuk Alive.. Cuma versi english ini, tolonglah jangan tengok dengan anak-anak.. Ada babak hero bogel.. hahaha.. Terkejut Sha.. Memang tak sangka.. Ada dua scene.. Masa awal filem dan juga masa hujan.. Bengong betul..

Kisah dia lebih kurang Alive cuma penamat dan along the way, ada beberapa perubahan sikit.. Karang kalau Sha cerita kat sini jadi spoiler pula.. Babak zombie memanjat tu ada tau cuma lebih ganas dan scary.. Tak macam zombie biasa kita tengok.. Zombie dia sangat peka pada bunyi dan sangat laju menyerang.. Memanjat, menerjah tempat tertutup.. Janji ada bunyi, memang siaplah kena serang.. Suasana masih di apartment/flat.. Trylah tengok.. Best gak layan walaupun scary.. hahaha.. Nak tercabut jantung dibuatnya.. Tapi tak adalah terganggu tidur sebab dah tengok Alive sebelum ini.. Kuranglah sikit rasa seram walaupun masih seram.. hahaha

Alone (2020) 720p BluRay
Genre: Horror,Thriller
After a global pandemic erupts, a man barricaded all alone at home and rationing food sets out to try to rescue a female neighbor after swarming hordes of undead Screamers overrun their apartment complex.

9 comments:

  1. scene bogel tu rasanya tak menambah apa2 pada movie ni, takde pun lg bagus...

    oo..Maya Karin berlakon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak.. Patutnya tak yah letak pun scene bogel tu.. cam hampeh je..
      Hahaha.. tak perasan tercut sekali gambar maya karin..

      Delete
  2. kalau english movie ni, semua saya tak nak tengok dgn anak kecuali keluaran walt disney ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Walt disney je okay nak tengok dengan anak-anak..

      Delete
  3. skrg ni klu nak tgk cita omputih, atie sure tgk sorg2.. nak tgk ngn parents pon rasa mcm eh .... tak boleh percaya..tambah2 yg dlm netflix...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Atie.. bahaya.. selalu sangat ada adegan luar jangka..

      Delete
  4. filem english bahaya nak tengok dengan anak bawah umur... nak tengok dengan mak ayah, adik beradik yang lagi tua pun tak selesa.. baikla melayan sendiri... filem ni ada cameo maya karin kan?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »