Sunday, October 4, 2020

Random Photo #13 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum di buang gambar-gambar yang ada di galeri, maka eloklah kita save dekat sini dulu.. sambil-sambil tu boleh jadi satu entry di blog.. hehehe..

Setiap kali cantas pokok Mulberry ini, akan naik pucuk baru dan masa inilah buah dia akan keluar dengan lebat.. Memang lepas habis buah dia kita kutip, kena cantas supaya tumbuh tunas baru dan keluar buah lagi banyak..

Oreo Cheese Cake ini harga dia RM5..
Tambahan buku dari siri Anita Blake oleh Laurell K. Hamilton.. hehehe.. 

Etok salai.. Sha baru pertama kali makan tapi tak puas hatilah sebab tak berapa masak.. susah nak makannya bila kulit dia licin tak macam kerang.. Huhuhu.. Tapi sedap rasa dia..

Laksa goreng.. hehehe.. Sedap rupanya.. Rasa dia tak sama macam makan mee goreng.. Liat dan lebih kenyal.. hehehe..

Sema @ gula tarik ini merupakan manisan Kelantan.. Dah lama teringin nak makan, kali ini beli juga.. Rasa dia manis.. hehehe.. 

7 comments:

  1. anything related to orea, it my favorite :)
    atie tak pernah tau sema ni apa.. teringin nak cuba

    ReplyDelete
  2. Subur pokok mulberry tu.
    Belum pernah makan etok salai. Orang kata sedap, tapi tak sedaplah ye kalau tak berapa masak.

    ReplyDelete
  3. Tak.lama.lagi lebat la buah mulberry tu

    ReplyDelete
  4. Etok ni kat sungai tempat wak bela lembu banyak
    Tapi orang sini tak reti makan

    ReplyDelete
  5. uii etok! lama tak makan!

    Wahh tak pernah jumpa lagi laksa goreng! kena try ni!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »