Sunday, October 11, 2020

Maggi Fusian: Karai Miso

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kerjanya mencuba je.. Mood membaca ke laut dalam pula.. hehehe.. Sha jumpa Maggi ini dekat koperasi asrama pelajar.. Saja nak memuaskan tekak sendiri.. Tapikan.. Tak kenalah pula dengan tekak.. Rasa dia tu fusion sangat.. Hahaha.. Lepas tu pedas pula.. Sha memang tak berapa boleh sangat makan pedas-pedas ini.. Korang yang suka makanan Jepun, mungkin akan suka maggi ini..

Sebekas ini RM5.90

Dalam dia ada pes miso, bahan hiasan kering, maggi dan garfu plastik..

Sebelum bubuh air, kita bubuh segala bahan itu..

Dah boleh makan.. Jemput tengok.. hehehe..

10 comments:

  1. wow ada jagunggg menarik ni... bila nak keluar pi beli, kalau minta mak memang kesudah la tak dapat hahaha minta megi kari biasa pun tak pernah dia belikan ishish

    ReplyDelete
  2. Tak perasan pula ada perisa ni, nanti nak try tengok masuk tekak ke tidak hehehe...

    ReplyDelete
  3. Wah! Kalau rasa fusion...makan sambil pejam mata, nikmati rasanya yang rare!

    ReplyDelete
  4. yg 'tekak-tekak' jepun bolehlah try... mesti suka... kalau sy mmg tgk je laa😆😆😆

    ReplyDelete
  5. Jarang la makan makanan Jepun sebab diorang macam suka manis. Macam tekak orang Kelantan haha

    ReplyDelete
  6. karai miso! karai dlm japanese maksud dia pedas, tapi japanese punya pedas tak sepedas korea

    ReplyDelete
  7. Kalau jumpa nak cuba jugaklah Kak Sha. Kalau makanan jepun suka makan ramen

    ReplyDelete
  8. Mama tgk sambil telan air liur je laa

    ReplyDelete
  9. tak pernah lg cuba maggi ni..kalau pedas pn shida xnk mkn lah ^_^

    ReplyDelete
  10. Sama makanan tidak pedas macam tidak puas makan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »