Monday, October 12, 2020

Telemovie Melayu | Kisah Seram Hospital (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

telemovie yang menyeramkan.. Tapi yang bestnya tak adalah gelap je.. Bagus dari segi pencahayaan.. Walaupun terang dan hantunya tak hodoh namun masih terasa keseramannya.. Sha tengok sebab ramai yang cakap best.. Walaupun tak berapa minat lakonan Fattah Amin tapi dalam ini dia okaylah.. 

Kisah seorang lelaki yang kemalangan dan dimasukkan ke hospital.. Lelaki ini tidak percaya pada hantu.. Semasa di dalam wad, beliau ditempatkan bersama dua orang lagi pesakit.. Yang seorang pelik dan asyik berselubung manakala yang seorang lagi terlibih ramah.. Mereka bertukar-tukar cerita hantu.. Sehinggalah lelaki ini dibawa ke bilik mayat dan dikisahkan sebuah kisah yang berlaku dihospital tersebut.. Nice..

JUDUL : KISAH SERAM HOSPITAL
WAKTU SIARAN : Sabtu, 3 Oktober 2020, 9:00 malam 
SIARAN TV : Astro Citra & Citra HD
PENULIS SKRIP : Amalina Yusoff, Seri Dewi, Hafeez Amin
PENGARAH : Feroz Kader
PELAKON : Fattah Amin, Fatin Afeefa, Sharul Kamal, Deyana Desa

SINOPSIS KISAH SERAM HOSPITAL
Adam mengalami kemalangan dan ditempatkan dalam sebuah wad. Perkenalan dengan Faizal membuatkan mereka berkongsi cerita seram yang pernah mereka dengar. Namun kehadiran Nurse Sarah mengubah persepsi Adam pada Hantu!

7 comments:

  1. Jangan cakap sarah tu hantunya. Haha

    ReplyDelete
  2. Macam best. Tak tahu pula ada telenovie ni kat astro citra.

    ReplyDelete
  3. nak skip tgk tapi baca review kak sha, mcm best! ok nak download

    ReplyDelete
  4. rs mcm 1st time fattah berlakon cerita seram..

    ReplyDelete
  5. Oh ni bulan banyak cerita hantu sebab Halloween kan...

    ReplyDelete
  6. cite seram mmg pilihan shida..nnt nk tgk lah ..tq sha tlg review!

    ReplyDelete
  7. Di hospital memang selalu ada kejadian seram.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »