Monday, October 26, 2020

Komik | Misi 4 Flat (Komik Misi #05) oleh Nazry Salam, Afiq

Assalamualaikum..
Hye semua..

Komik yang sangat ohsem.. Misi 4 Flat bagi pelajar universiti bukanlah misi mustahil andai niat kita belajar adalah untuk mendapatkan ilmu dan juga kerana Allah.. Apa juga halangan pasti akan dapat kita tempuhi.. Dengan sendirinya usaha kita akan membuahkan hasil.. Komik ini berjaya menyampaikan bahawa dimana sahaja kita belajar, apa sahaja yang kita niatkan seiring dengan usaha serta percaya kepada Allah pasti akan membuahkan hasil yang manis.. Bukan sahaja ilmu malah persahabatan juga pasti akan kita perolehi..

Sha baca dan selesai pada 24.10.2020..

Sha pinjam buku Perpustakaan Negara Malaysia..
Published April 24th 2015 by Komik-M, PTS Media Group Sdn Bhd

6 comments:

  1. Sha, nanti cuba tengok kat E-Sentral. Akak macam nampak dua tiga hari ni ada komik-komik free.

    ReplyDelete
  2. suka baca tentang persahabatan lagi dari kisah cinta :)

    ReplyDelete
  3. dah lama tak baca komik...

    ReplyDelete
  4. antara komik yang paling best

    ReplyDelete
  5. Dulu dulu carik komik, laa nie carik resepi 😂😂

    ReplyDelete
  6. komik ni ada kat umah aida ni, sha.
    ada 3-4 siri ni kan, Nurin suka baca.
    misi 4flat. then before that misi A ke apa ke.
    anak-anak aida mula membaca dgn komik gini.
    lawak kampus, etc.
    aida on je janji ia bahan bacaan yg positif.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »