Thursday, October 29, 2020

Novel | Puaka Asrama (Siri Cerita Hantu) oleh Khairul Nizam Khairani

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebuah buku yang mendebarkan.. Garapan yang sangat menarik dari penulis.. Bermula dengan penemuan mayat dan bangunan sekolah yang terbakar hinggalah kepada cerita yang berlaku sebelum penemuan tersebut.. Bagaimana beberapa orang budak yang terpaksa tinggal di asrama untuk melakukan latihan bola dan seorang budak yang terpaksa balik semula ke asrama.. Akibat lapar, dua orang budak keluar mencari makanan.. Yang tinggal pula mula bermain permainan ala spirit of the coin namun tak berhasil sebaliknya seorang dari mereka telah hilang.. Semasa pencarian mereka bertemu dengan sesuatu yang tak dijangka.. Budak yang keluar membeli makanan terjumpa dengan rakan perempuan mereka dan mereka juga diserang.. Ada antara mereka yang jahat dan kejahatan itu telah lama bertapak di kawasan sekolah tersebut...

Sha baca dan selesai pada 28.10.2020..

Sha beli dan baca di Google Play Books..
Published November 30th 2017 by Penerbit X

5 comments:

  1. Ika tak baca lagi siri puaka yang ni hehe nanti nak beli la. ika tgh baca siri puaka tasik :)

    ReplyDelete
  2. ee tak berani nak baca cerita hantu

    ReplyDelete
  3. Teringat duk asrama dulu mcm2 pengalaman huhu

    ReplyDelete
  4. atie mmg suka baca bab2 kisah yg jadi dekat hostel ni... baca ka tgk ka.. mmg suka sngt

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »