Friday, October 30, 2020

ebook | 50 Kisah Tentang Buku, Cinta, dan Cerita-Cerita Di Antara Kita (Snackbook) oleh Salman Faridi

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha terjumpa ebook ini di Google Play Books masa tengah mencari ebook lain.. Ada dua versi.. Yang Sha baca ini adalah snackbook, sedikit sedutan dari buku penuh dengan tajuk yang sama.. Walaupun snackbook tapi masih seronok dibaca.. Bermula dengan sedikit penerangan mengenai pasang surut dunia literasi, malah ada disebutkan tentang perkembangan buku di Malaysia juga.. Berjiran kan.. hehehe.. Lagipun banyak juga buku dari Indonesia yang telah diterjemahkan ke Bahasa Melayu seperti Laskar Pelangi dan lain-lain.. Kemudian dua lagi tajuk ialah bagaimana kita menggunakan buku untuk melawan serta sedikit penerangan penulis mengenai penulis buku dengan nama Emha Pasca yang pernah menjadi kegemaran beliau..

Sha baca dan selesai pada 30.10.2020..

6 comments:

  1. mcm menarik ni, Sha.
    aida x brape reti selok-belok ebook ni.
    kena try ni :)
    now ada byk masa di ofis.
    end of the year, kan.
    KPI semua capai. nak closing the year with aman damai aje.
    so byk masa utk baca baca kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah cuba Aida.. Ada 2 pilihan yang memarik kalau Aida minat nak cuba.. Google Play Books dan eSentral..

      Delete
  2. tgk kak sha byk beli ebook rasa mcm nak try beli satu..tapi itu la..list movie ngn drama too many dah..tapi ebook byk cerita menarik juga

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »