Saturday, October 3, 2020

Filem Korea | Commitment (2013)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok filem ini sebab ada Park Sung Woong.. hehehe.. Tapi sekejap je watak dia ini.. Di awal cerita dah mati dibunuh, dia bawa watak bapa kepada hero cerita ini.. Hehehe.. Hero dalam cerita ini terpaksa jadi ejen kalau nak lepas dari tentera.. Ini kerana bapa dia dikatakan ejen yang berpaling tadah.. Bayangkan masih remaja dah diajar untuk jadi askar yang menyusup ke Korea Selatan dan menyamar sebagai pelajar sekolah.. Bila diberikan tugasan kena membunuh.. Dalam masa yang sama nyawa hero sendiri dalam bahaya.. Memang senang betul diorang ambil kesempatan.. hurm..

Movie: Commitment
Also Known As: Dongchangsaeng, Classmate, Alumni
Screenwriter: Kim Soo Young
Genres: Action, Thriller, School, Drama, Tragedy
Country: South Korea
Release Date: Nov 6, 2013
Duration: 1 hr. 52 min.
A young man's father, who is a North Korean spy, is falsely accused. The young man then becomes a spy to save his younger sister. He also enters high school and begins to harbor feelings for a troubled female student and also kills spies sent to South Korea..

8 comments:

  1. wah ada penyanyi Bigbang...

    ReplyDelete
  2. sekali tengok poster macam muka top, lepas tngok cast oh memang top pun... macam best nii

    ReplyDelete
  3. menarik juga..blh tgk nnti..tq for review

    ReplyDelete
  4. dalam dilemma ni... tugasan kena membunuh org sighhh

    ReplyDelete
  5. Mesti tak.boleh stop tgk citer ni.. baca pun dah berdebar

    ReplyDelete
  6. tengok kat poster tu macam TOP. sekali uii memang TOP!

    ReplyDelete
  7. best cerita ni... menarik KakSha pun tengok hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »