Monday, October 26, 2020

Filem English | The Witches (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lagi filem Disney.. Kali ini Anne Hattaway jadi jahat.. hahaha.. Tapi cerita fantasikan, kenalah orang baik menang..

Kisah seorang budak yang kehilangan ibu bapa dan di jaga oleh neneknya.. Pertama kali bertemu dengan ahli sihir di sebuah kedai.. Mujurlah diselamatkan neneknya dari mengambil gula-gula di tangan ahli sihir.. Namun nasibnya tak baik bila tanpa sengaja dia berada di dalam dewan yang dipenuhi ahli sihir dan tertangkap.. Ahli sihir tersebut menitikkan ubat ajaib yang menyebabkan beliau bertukar menjadi tikus.. Mujurlah neneknya masih percaya padanya.. Dengan bantuan nenek dan 2 tikis lain mereka membalas balik perbuatan ahli sihir dan menyelamatkan ramai kanak-kanak dari bertukar menjadi tikus..

Sebab tu kita pesan dekat anak-anak kita jangan ambil makanan dari orang yang tidak dikenali kerana ia boleh mengundang padah.. Bila tengok dengan anak-anak, kena explain lah sikit.. Seronok je tengok cerita ini.. Best pula layan cerita Disney..

The Witches
2020 ‧ Fantasy/Comedy ‧ 1h 45m
In late 1967, a young orphaned boy goes to live with his loving grandma in the rural Alabama town of Demopolis. As the boy and his grandmother encounter some deceptively glamorous but thoroughly diabolical witches, she wisely whisks him away to a seaside resort. Regrettably, they arrive at precisely the same time that the world's Grand High Witch has gathered her fellow cronies from around the globe -- under cover -- to carry out her nefarious plans.

5 comments:

  1. Cikbunga suka citer fantasy 🤣🤣
    Pas tue berangan 😎😎

    ReplyDelete
  2. aaahah! tq for sharing.
    mlm ni nak carik la movie ni.
    anne memang best kalau berlakon.
    tak pernah lagi kecewa dgn lakonan dia :)

    ReplyDelete
  3. rasa nk sepak2 tikus tu.. hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »