Sunday, October 4, 2020

Aplikasi iQiyi

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha selalu je nampak pasal aplikasi ini tapi tak pernah nak muat turun atau explore pun.. Sampailah Sha tertengok klip cerita Reunion: The Sound of the Providence (2020) atau nama lain dia The Lost Tomb 3 lakonan Zhu Yi Long.. Sha memang dah lupa terus pasal drama ini.. Hahaha.. Ye lah ingatkan tak jadi tayang.. Sekali dia tukar nama rupanya.. Dekat website DramaCool tak boleh nak tengok.. Cari dekat Youtube pun tak ada.. Yang ada season 2 tapi beberapa episod je.. Sudahnya muat turun lah juga aplikasi iQiyi ini dekat telefon.. Bukan susah pun, saja malas nak banyak-banyak aplikasi dekat telefon je.. Satu yang menarik pasal aplikasi ini, kita boleh muatturun dan tonton bila sambungan internet tak ada.. Cuma ruang memori telefon kena besarlah.. Episod nya banyakkan..

Ini Sha buka dekat komputer..

Boleh login pakai akaun Gmail je.. Senang..

Drama melayu pun ada..

Boleh reserve drama yang akan ditayangkan.. Dia save dekat kalender yang kita link dengan akaun gmail.. Nanti dia bagi notifikasi maklumkan drama yang kita reserve dah ditayangkan..

Paling best sebab banyak animasi.. hehehe..

Tak sempat lagi nak layan season 1, season 2 dah habis tayang.. Adoilah.. Cepat betul diorang ni..

Dah muat turun semua episod.. hehehe.. Nanti kalau tak ada internet, bolehlah layan..

9 comments:

  1. best kan tonton drama di iqiyi ni, laju je rasa..hehe

    ReplyDelete
  2. Ha'ah tengok movie/drama china dekat sini. Kampung People pun sama hehe best apps ni sebab boleh upah speed video

    ReplyDelete
  3. Dah sebulan subscribe murah, pahtu naik jadi 12.90 .. hurm.. kbai.

    ReplyDelete
  4. Menariknya boleh tgk.wpum xde internet

    ReplyDelete
  5. atie nampak one piece di situ hehehe ... obsession one piece ni tak boleh bawak main

    ReplyDelete
  6. menarik apps ni...semua ada..bagus juga shda..

    ReplyDelete
  7. wah banyak drama ngan anime!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »