Thursday, October 15, 2020

Novel | Komplot Seram & Thriller : Syaitan oleh Asraf Shaari(Editor), AC Jaffrie(Editor)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila kadang-kadang manusia lagi syaitan dari syaitan itu sendiri.. Buku ini menyampaikan perangai manusia yang gila dan juga akibat terlalu mengikut telunjuk syaitan.. Buku ini mengandungi 12 cerpen pendek dengan tema syaitan.. Bukan sahaja cerita seram malah thriller turut ada.. Memang meremang membaca cerita dalam ini.. Walaupun tak semua best tapi masih berbaloi dimiliki untuk dibaca.. Cuma Sha rasa pihak penerbit perlu tambah baik layout cover buku.. Agak kurang menarik.. Isi dah okay..

Sha baca dan selesai pada 11.10.2020..

Buku ini Sha dapat dari pertukaran buku dengan sahabat Facebook..
Published June 2020 by Penerbitan Pena Padu

3 comments:

  1. Dulu masa kecik suka beli buku seram sekrg je selalu baca kat wattpad je

    ReplyDelete
  2. setuju dgn sha... senarai nama2 kt cover tu boleh je gn font kecik sket... byk sgt tulisan kt cover pn bleh jd serabut. tambah pula ilustrasi mcm tu

    ReplyDelete
  3. org ckp, sejahat jahat manusia adalah sebaik2 syaitan... buku ni ada mention tu tak?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »