Sunday, October 11, 2020

Filem English | Dead (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Seorang lelaki yang boleh melihat hantu telah didatangi hantu seorang polis.. Hantu polis ini minta dia siasat siapa pembunuh supaya hantu polis ini boleh move on.. Polis ini mati masa tengah siasat kes kematian beberapa orang lelaki secara tiba-tiba.. Memang pelik sebab lelaki yang mati tu semua gay.. Bila siasat lebih mendalam akhirnya pembunuh dijumpai.. Paling mengejutkan bila dalang sebenar rupanya ada didepan mata.. Semuanya kerana ingin memastikan hantu kesayangan tak hilang.. Sebab tu pembunuh tu membunuh, dia nak kan badan dorang untuk hantu kesayangannya rasuk.. Paling mengejutkan ending dia.. Hampeh betul..

Dead (2020)
Initial release: September 17, 2020 (New Zealand)
Director: Hayden J. Weal
Screenplay: Hayden J. Weal, Thomas Sainsbury
Producers: Hayden J. Weal, Rob Malloch, Nicole van Heerden
A hapless stoner who can see ghosts and a recently deceased cop make an improbable team as they work together to stop a serial killer.

6 comments:

  1. geram bila mencari dalang, tgk2 depan mata! tapi klu tonton plost cerita mcm ni, walaupun byk dah mcm ni story line dia tapi tetap best

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. best bila kena teka siapa penjahat sebenar..

      Delete
  2. Hantu kesayangan? hahahaha dah mcm bunyi haiwan peliharaan pula ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »