Tuesday, October 20, 2020

Filem Korea | Cheese In The Trap (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang unik pada Sha.. Cuma Sha kurang berminat gandingan hero dan heroin ini.. Hahaha.. Sha suka je heroin dia cuma bila dia tak guna heroin yang sama dari drama, feel dia lain sikit.. Owh ya, filem ini dari drama bersiri dengan tajuk yang sama.. Sha tengok filem dulu baru tengok drama.. hehehe.. Sebab suka pula tengok klip-klip yang diorang kongsikan dekat Facebook pasal cerita ini..

Ingatkan cerita sweet biasa-biasa.. Rupanya misteri dan watak lelaki tu agak psycho.. Hahaha.. Pelakon lelaki tu memang sesuai sangat dengan watak tu.. Kenalah.. Bila tengok filem ini rasa nak tengok drama dia lak.. Watak sampingan dia pun ohsem gak..

Bila tengok filem ini, memang ada je manusia yang suka ambil kesempatan dekat kebaikan orang.. Cuma kita kena pandai cakap tak lah.. supaya tak selalu dipergunakan..

Movie: Cheese in the Trap
Also Known As: Chijeu In Deo Teuraeb , Cheazeu in deo Teuraeb
Genres: Friendship, Psychological, Romance, Life, Drama
Country: South Korea
Release Date: Mar 14, 2018
Duration: 1 hr. 56 min.
Hong Seol, an ordinary university student, works part-time jobs to pay for her tuition.  Suddenly, Yoo Jung, a wealthy senior student at the same university, comes to ask her out of a date.
(Source: Written by MyDramaList)

6 comments:

  1. kadang susah nak ckp tak, lebih2 lagi dekat org yg baik ngn kita ni.. hmm tapi manusia yg nak ambik kesempatan ni mmg byk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah tapi kena juga bertegas, kalau tak memang kena buli jelah..

      Delete
  2. Dina suka yang versi series punya

    ReplyDelete
  3. Suka drama dia. Film Tak tengok lagi. Park Hae Jin Ni drama dia semua best2.

    ReplyDelete
  4. movie ni tak pernah tengok sebb dah layan drama dia...

    ReplyDelete
  5. aaa heroin dia lain.. hehe..
    biasa gitu kalo season 1 da best ttb season 2 tukar orang..
    da drpop da.. ni dari drama p movie tukar orang.. samala..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »