Shoplinks.Asia

Friday, July 3, 2015

#Cabaran20Hari : Kuih Kegemaran di Bulan Puasa

#Cabaran20Hari
Hari Ketujuh

Assalamualaikum...
Wah.. x sangka dah masuk hari ketujuh untuk #Cabaran20Hari..
Kali ini kita citer pasal Kuih Kegemaran pula..

Antara Kuih Kegemaran saya di Bulan Puasa 
(boleh klik dekat kuih tu ya ada link untuk resepi mana tau ada yang teringin nak buat pula untuk juadah berbuka karang)

Yang nie paling feveret.. Memang tiap kali bulan puasa saya akan cari kuih nie..
Kuih ini ada dua jenis.. satu yg manis, satu lagi pedas atau orang panggil kuih cara berlauk..
Saya suka yang manis..

Maaflah saya x share gambar-gambar kuih nie.. Karang terliur pula yang membaca entry nie.. hehehe.. Jangan Marah ye..

Kepada yang berminat untuk menyertai #Cabaran20Hari bolehlah pergi ke blog ARZMOHA dan sahutlah #Cabaran20Hari..

Jom sahut cabaran ini!

10 comments:

  1. Buah melaka memang jadi pilihan utama!

    ReplyDelete
  2. okay baca nama kuih pun dah terbayang2 hahaha

    ReplyDelete
  3. Tgh terbayang kuih koci bersantan...aduhai sedapnya la.. :)

    ReplyDelete
  4. Apa...?

    Kuih lopez..??

    dah macam jeniper lopez dah...

    kami panggil kuih lopeh... heee

    ReplyDelete
  5. Karipap sardin...???

    Suka jugak...

    Karipap sardin ja yang kite makan...

    Selain daripada tu, liat nak makan..

    Tapi, kalau lauk sardin, tak nak pulak... heee

    ReplyDelete
  6. kira pun lebih suka cara manis dari cara berlauk. makan lepas tu gula pecah dalam mulut pergghhhhh

    ReplyDelete
  7. Onde2 ekin buat sendiri saja hihihi

    ReplyDelete
  8. Kat sini kuih tak kena selera ekin

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI