#Cabaran20Hari : Pengalaman Manis Di Bulan Puasa - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, July 2, 2015

#Cabaran20Hari : Pengalaman Manis Di Bulan Puasa

#Cabaran20Hari
Hari Keenam..

Assalamualaikum...
Bertemu lagi dalam #Cabaran20Hari..
Pengalaman manis di Bulan Puasa... Yang nie memang manis sangat pada saya..
Bila menyambut Puasa berdua untuk pertama kalinya..
Pengalaman yang tak mungkin dilupakan..
Masa nie kami berdua tengah menyesuaikan diri antara satu sama lain..
Yallah saya yang bujang x sahur sangat... bila dah kawin en. suami sahur makan nasi..
Kenalah adjust kan..
Merasa pertam kalinya bangun sahur untuk masak..
Kemudian bersahur bersama.. Berbuka pula en suami x makan nasi..
En. Suami lebih suka makan kuih muih, mee, meehoon or kuew tiaw..
Jadinya saya pun mulalah berubah mengikut rentak en. suami..
Alhamdulillah.. sekarang sumenya mudah..
Pengalaman yang sangat manis...

Kepada yang berminat untuk menyertai #Cabaran20Hari bolehlah pergi ke blog ARZMOHA dan sahutlah #Cabaran20Hari..

Jom sahut cabaran ini!

12 comments:

  1. memang bab bersahur masamula2 jadi wife kena ikut rentak suami kan

    ReplyDelete
  2. betul. Hidup alam rumah tangga memang manis

    ReplyDelete
  3. sy sahur x mkn nasi gak tp suami mkn.smpai skrg rntaknya cmtu ja...hihihi

    ReplyDelete
  4. Pengalaman paling best kan...

    ReplyDelete
  5. alahh romantik je berdua2 bersahur
    iols pulak terlampau byk kut pengalaman manis
    yg paling iols igt..iols pi cek pregnancy..
    sekali positif..seronoknya hahaha

    ReplyDelete
  6. Assalam sha,
    saaamaaaalaaaa
    iols dedolu bujang jarang sangat sahur
    bila dah kawen kena bangun sahur he3
    ater suami wajib sahur he3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  7. Biasanya pengalaman kali pertama membuat sesuatu memang tidak dapat dilupakan, kan? :)

    ReplyDelete
  8. Hai sha,
    samala suami kita pun suka berbuka dengan mee, kueh camtu je.
    sahur mesti nak kena ada nasi. hehe

    ReplyDelete
  9. Sweet la.. Demi suami tercinta..:)

    ReplyDelete
  10. So sweet taw..sama la.dgn.ekin.pengalaman manis berbuka dan bersahur first bergelar wife sangat bermakna.tu

    ReplyDelete
  11. mesti rasa lainkan bila masak untuk suami sendiri

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..