Monday, July 20, 2015

Pendaftaran Darjah 1

Alhamdulillah..
Settle sudah pendaftaran sekolah untuk Amani..
Rupanya kalau 2017 anak kita darjah 1, sekarang pun dah boleh daftar..Untuk cop tempat..
Kami tau pun kebetulan sebab en.suami tgh confuse nak anta Amani pra-sekolah atau x..
Jadi en.suami tanyalah kat Pasti tmpt Amani sekolah ada x amik transit utk pra-sekolah..
Pasti tu x amik transit pra-sekolah, yang ada utk bdk darjah 1 ke darjah 6 je..
Kami perlukan transit nie sebab en.suami saya selalu kerja luar..
Manakala saya pula kerja di Perpustakaan yang waktu rehad terhad..
Terutama sekali bila bertugas di kaunter..
Saya perlu mencari sekolah yang boleh bermula pukul 8 dan berakhir pukul 5..

Pastu en.suami tanyalah pasal darjah 1..Cikgu Pasti tuh yang suruh kami pergi ke sekolah untuk pendaftaran terus..
So paginya (07.07.2015) kami pun pergilah ke Sekolah Rendah tersebut..Perkara yang perlu untuk pendaftaran darjah 1 ialah 2 keping salinan surat beranak anak, 2 keping salinan ic ayah, 2 keping salinan ic emak, sampul surat yg bersetem rm1 dan beralamat sendiri..pas2 amik borang pendaftaran di sekolah dan isi..Settle..
First time..x cuba kita x tahu..

Excitednya Amani dah nak masuk darjah 1..

11 comments:

  1. Samala anak kita 2017 darjah 1

    ReplyDelete
  2. Awal yer boleh daftar, bagus la camtu ^-^

    ReplyDelete
  3. alahaii nka sekolah dah amani. tak sabaq nak baca story tahun depan amani start sekolah.

    ReplyDelete
  4. alahaii nka sekolah dah amani. tak sabaq nak baca story tahun depan amani start sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah ain..makin banyak la idea dia berckp..

      Delete
  5. ya pendaftaran anak ke sekolah kena awal.. nanti masalah nak daftar.. bila dah daftar mudah bila nak tukar ke sekolah ke apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la eyda..skrg kena awal..kalau x jenuhlah.

      Delete
  6. Assalam sha,
    tu diaaaa haaaiiihhh
    sok3 kalo sampai turn fayyadh
    lagi 3thn nak msk darjah satu dah kena daftar kot he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam sha..ha'a kan..makin lama makin awal kena cop tmpt..hehehe..jenuhlah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »