Monday, October 19, 2015

Mee Tarik Warisan Asli

Assalamualaikum..
#Throwback Entry..
Jalan-jalan cari makan..
Terjumpa kedai Mee Tarik nie masa cari House of Nasi Kerabu (HONK).
Nasib baiklah dekat HONK tu xde menu nasi itik.
Oh ya, nie cawangan dekat Sri Gombak ye.
Kebetulan pula husband ngn sha memang dah lama teringin nak makan Chinese Cuisine.
So bila nampak restaurant nie, maka kami pun singgahlah.
Seronok tengok pekerja dia tarik-tarik tepung untuk jadikan mee..
Depan mata tau..
Portion makanan dia banyak. Berbaloi dengan harga.
Jenuhlah nak abiskan.
Rasa mee dia kenyal dan lebih sedap.
Anak sha pun suka. Sup dia sedap hingga membuatkan kita nak hirup jer..
Restaurant yang sha pergi nie merupakan cawangan yang ke tujuh.

Suasana restaurant pun best..
Memang tempat makan pilihan kami. Terbaik.





Pesanan Kami:-
1. Mee Soup with Brased Beef - RM8.00 (Menu Hubby)
2. Mee Soup with Egg - RM6.80 (menu my girls-share berdua nie tupun mak ngn ayah makan sama)
3. Fried Lamen with Beef - RM8.80 (Menu sha-sedap..)

Maklumat lanjut boleh pergi ke FB : Mee Tarik Warsan Asli ataupun Website Mee Tarik Warisan Asli.

4 comments:

  1. masa kak ana singgah makan di HONK hari tu nampak dah mee tarik ni, sampai laa ni belum singgah balik ke sini Sha, in shaa allah satu hari nanti akan cuba juga :)

    ReplyDelete
  2. Kat mana restore ni kak sha? teringin nak Cuba nampak sedap

    ReplyDelete
  3. dah lama teringin nak cuba tapi bila sampai belah sana mesti tak sempat nk pegi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »