Saturday, October 24, 2015

Memorial Tunku Abdul Rahman

Assalamualaikum..
#ThrowBack Entry lagi..
Maaflah, lawatan nie dah lama sebenarnya tapi Sha baru berkesempatan nak share dekat sini.
Harapnya sudilah baca ye..
Jom singgah ke Memorial Tunku Abdul Rahman.
Masuk percuma ye.
Kalau nak guide kena call dan request awal.
Kalau nak jenjalan sendiri, boleh walk in jer.
Besar tau tempat dia.
Memula pameran mengenai kerjaya Tunku Abdul Rahman, pastu ada rumah dan juga pejabat beliau. Baju-baju lama, pingat dan macam-macam lagi mengenai Tunku Abdul Rahman.
Memang puas berjalan dan kenyang pengetahuan.

Waktu Lawatan


Kereta Perdana Menteri


Ruang-ruang dalam rumah Tunku Abdul Rahman




 Pejabat Tunku Abdul Rahman

5 comments:

  1. mesti banyak info kan bila pergi sini. ktorg lebih suka lepak2 muzium dari mall sebenarnya. byk benda boleh ajar dekat anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kira.. banyak gila info mengenai Tunku disini..

      Delete
  2. Tq sha kongsi pasal ni baru taw

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »