Monday, October 26, 2015

Mission Impossible : Rogue

Assalamualaikum..
Lama dah x review filem..
Malam ini berjaya tengok Mission Impossible sampai habis..
Hari tu tengok separuh, malam ini sambung lagi separuh..

Scene paling best masa Ethan Hunt naik kapal terbang pada permulaan cerita dan juga adegan kejar mengejar menggunakan motor.. Memang awesome.. siap ulang-ulang tuh dua2 part nie..
Mission Impossible ngan jalan citer memang compliment each other. Seriously jalan cite dia kalau ikutkan sama je, kena selesaikan misi mustahil walau dengan apa carapun. Garapan filem yang memainkan peranan besar. Serta aksi dan pembawaan watak yang membuatkan cerita ini tidak jemu di tonton..
Just my 2cents..

Watak yang dibawa oleh Jeremy Renner dalam cerita ini agak cute.. Boleh gitu. Suka aksi yang dilakonkan oleh beliau dalam The Avengers dan bila dia membawakan aksi ala-ala cute dalam Mission Impossible nie lagilah suka..

A graphic promotional film poster

3 comments:

  1. X tengok lagi cita ni
    Actually alia ni bukan pengemar action muvies...
    Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha suka action muvie tapi selalunya mmg x dan tgk kat wayang..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »