Saturday, November 11, 2017

Drama Jepun | Zero: Dragon Blood (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini merupakan spin-off dari siri Garo..
Cerita pasal Suzumura Rei yang terus memburu Horrors. Sampailah pada satu hari Rei bertemu dengan seorang perempuan bernama Hiromi Alice yang sangat suka mengambil gambar dan sedang mencari sebiji telur.. Rupa-rupanya telur itu adalah telur terakhir naga yang pernah membantu Makai Knight bertarung dengan Horror.. Bukan Alice je yang mencari telur itu tapi ramai lagi.. Berjayakah mereka?
Drama ini pendek je.. Ada 13 episod.. setiap episod dalam setengah jam macam tu..
Tapi menarik.. Sebab Baju perisai Rei tu ohsem..
Satu lagi Rei sentiasa pakai kot yang ohsem.. Hehehe..

Bila penat dan perlukan hiburan, Sha lebih senang menonton atau membaca dirumah..
Kalau keluar pun kadang-kadang je..
Lagipun encik suami selalu juga outstation..

Tonton online di JAToku
Dramanice

Sinopsis Drama : In Dragon Blood, Suzumura Rei continues to hunt Horrors in a certain city. One day, he meets a young woman in love with photography, Hiromi Alice. After witnessing Makai Knight ZERO in action, she develops an interest in Rei. Meanwhile, a carriage crosses a far away bridge. The carriage contains a coffin in which a man lies. That man is none other than the Dragon Knight, who used the power of Dragonsto hunt Horrors.
The Dragon Knight is about to wake up from his slumber of thousands of years. Rei attempts to deal with Alice, who goes wherever he goes. Before him appears Makai Priestess Rekka, who gives him the order of “Protecting the Ancient Dragon Egg”. Alice reacts to these words. The hunt for this Dragon Egg involves both the Dragon Knight and Alice. What is the intention of the awakened warrior?

4 comments:

  1. wahhh... menarik boleh juga layan memalam ni...

    ReplyDelete
  2. Kalau ada masa ingin juga tengok filem mcm ni.

    P.S. Jemputlah join SPM Fever Giveaway yang sedang berlangsung di blog Abam Kie sehingga 30 Nov 2017. Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2017/11/spm-fever-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Mesti husband Ain suka tengok cerita ni. Sebab ada lawan2 gitu.

    ReplyDelete
  4. Wow, hensem giler hero nie.. Nak kena tengok filem nie.. hihihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »