Wednesday, November 15, 2017

Satu Peluru Cinta oleh Aimy Haniya

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang agak tebal..
Membawakan tema cinta aksi..
Novel pertama penulis yang Sha baca..
Kisah yang agak menarik pada Sha..
Walaupun ada part mengenai hubungan terlarang..
Aktiviti sosial yang tak sepatutnya..

Bila Ariq bertemu Abby..
Hati yang keras, dingin dan beku mula mencair..
Saat hubungan mereka semakin baik..
Kemalangan dan kebenaran terbongkar..
Muncul pula manusia yang tak setuju dengan hubungan Abby dan Ariq..

Garapan penulis pada Sha memang menarik..
Plot dan jalan ceritanya sangat memikat..
Dari satu konflik ke satu konflik..
Hubungan adik beradik yang tidak okay dan perkenalan dengan lelaki yang menjadi majikan, memang okay..
Cuma bila terlalu di buat mengikut acuan orang putih, pada Sha agak kurang manis..
Memang ada mesej pengajaran tapi kalau lebih dijaga kesopanan gadis melayu, pasti lebih wow..
Apapun penulis berjaya untuk satu cerita cinta yang sempoi dan penuh konflik.. 

Sha baca pada 13.11.2017 dan selesai pada 14.11.2017
Novel ini hak milik Perpustakaan Negara Malaysia..

3 comments:

  1. comel cover buku tu.
    betul lah sha kalau tiada kesopanan di jaga segan pula nak baca ye.

    ReplyDelete
  2. boleh nampaklah tebal novel tu haha cover dia macam best

    https://shafyqahazahar.blogspot.my/

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »