Tuesday, November 7, 2017

Single Rider (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem dari Korea ini menarik..
Kisah seorang lelaki yang terpaksa menghadapi situasi genting disebabkan tempat kerjanya jatuh muflis..
Anak dan isteri beliau ada di Australia..
Disebabkan bebanan akibat syarikat yang jatuh muflis, beliau mengambil keputusan untuk ke Australia, melihat anak dan isteri beliau..
Masa dekat Australia ini, beliau nampak yang isteri beliau dah berkawan dengan seorang lelaki inggeris..
Jadinya beliau hanya memerhati dari jauh sahaja..
Dalam masa beliau melihat keluarga beliau dari jauh, beliau berkenalan dengan seorang gadis korea yang berkerja di situ..
Kejutan yang tak disangka pada ending cerita ini..

Memang terpaku sekejap Sha bila tahu plot twist dia..
Serius sangat sedih..
Nak tahu.. kenalah tengok filem ini..

5 comments:

  1. Hurmm menarik jugaj jln ceritanye.. boleh try layan nnti.. 🤔

    ReplyDelete
  2. hmm.. menarik jln critanya.. ok set.. akan dilayan.

    ReplyDelete
  3. menarik..shooting kt aussie, mesti best..

    ReplyDelete
  4. Korea mmmg movie selalu hebat. Nanti nak cari la movie ni. hihi. :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »