Thursday, November 16, 2017

Cannot Move On

Assalamualaikum..
Hye semua..

Korang minat drama Korea?
Drama apa yang korang minat?
Sha memang suka menonton Drama Korea..
Sebab banyak pilihan..
Ada genre epik, jenayah, aksi dan juga cinta..

Paling tak boleh nak lupa genre fantasi..
Drama yang melekat sampai sekarang..
Goblin @ Guardian: The Lonely and Great God..
Memang sampai sekarang pun asyik teringat-ingat..
Sha tak pasti kenapa..

Mungkin drama ini cukup rencahnya..
Muzik yang sangat kena dengan drama ini.
Setiap episod memberi impak yang tersendiri..
Hubungan benci suka antara Goblin dan Malaikat Maut..
Hubungan cinta antara Goblin dan pengantinnya..
Hubungan cinta antara Malaikat Maut dan adik Goblin..
Hubungan dendan antara Goblin dengan pembesar jahat tu..

Bagaiman dari seorang yang sangat tak pedulikan orang lain, Goblin mula lebih terbuka dengan pengantinnya dan juga Malaikat Maut...
Setiap kegembiraan, kesedihan dan juga bahagia sangat melekat.. 
Walaupun cerita ini hanyalah fantasi dan tak logik pun tapi berjaya menyentuh perasaan..
Mungkinkah lakonan pelakon yang mantap?
Ataupun skrip drama ini sendiri emmang ohsem?
Entahlah.. Sha pun tak tahu apa sebenarnya yang mengikat perasaan pada drama Goblin ini..
Yang pasti memang melekat.. Kalau tengok lagipun no hal lah.. Hahaha..


Malaikat Maut & Goblin

 
Very unique storyline and beautifully directed,acted and executed
Sebelum Sha berhenti, Sha kongsikan lirik lagu Beautiful oleh Crush..

it`s a beautiful life
난 너의 곁에 있을게
nan noye gyeote isseulge
Aku kan sentiasa bersamamu
 
it`s a beautiful life
너의 뒤에 서 있을게
noye dwiye seo isseulge
Aku kan berdiri di belakang dirimu

beautiful love
하늘아래 너와 있다면
haneularae neowa itdameyon
Jikau dirimu bersamaku di bawah langit ini
숨쉬는 것만으로도 좋아
sumshwineun geotmaneurodo jowha
Biarpun dengan hanya bernafas, membuatku gembira

it`s a beautiful life
beautiful day
너의 기억에서 내가 살텐데
neoye giyeogeseo naega saltende
Aku kan hidup dalam memorimu
 
beautiful life beautiful day
내 곁에서 머물러줘
nae gyeteseo meomulleojwo
Sentiasalah berada bersamaku

beautiful my love
beautiful your heart

it`s a beautiful life
it`s a beautiful life

it`s a beautiful life
언제나 널 지켜줄게
eonjena neol jikyeojulge
aku kan melindungi dirimu sepanjang masa
it`s a beautiful life
내게 기댈수가 있게
naege gidaelsuga itge
bersandarlah padaku

beautiful love
너의 눈물 너의 미소도
neoye nunmul neoye misodo
air matamu, senyumanmu
곁에서 함께 할 수 있도록
gyeoteseo hamkke hal su itdorok
supaya kita kan dapat bersama
it`s a beautiful life
beautiful day
미치도록 널 사랑했었던 날
michidorok neol saranghaesseotdeon nal
bagaikan gila dirimu ku cintai

beautiful life beautiful day
너를 잃고 싶지 않아
neoreul irhgo shipji anha
aku tidak mahu kehilangan dirimu
beautiful my love
beautiful your heart

it`s a beautiful life
세상에 너와 닮은 추억이
sesange neowa dalmeun chuwogi
memori yang dipenuhi dirimu
또 덩그러니 내게 남겨져있어
ddo deonggeureoni naege namgyeojyeoisseo
dan segalanya kekal bersamaku
너와의 기억 너와의 추억
neowaye giyok neowaye chuok
memori tentang dirimu, ingatan tentang dirimu


it`s a sorrowful life
sorrowful day
슬픔을 이기지 못하는 내게
seulpeumeul igiji mothaneun naege
aku tidak mampu untuk menandingi kesedihan
sorrowful life sorrowful day
내 곁에서 떠나지마
nae gyeoteseo ddeonajima
Jadi janganlah meninggalkan diriku
추억속에 내가 살지 않도록
chuogisoge naega salji anhdorok
Supaya aku tidak hanya hidup dalam memori mu
it`s a beautiful life
 
Lirik dari KPop Lyrics

6 comments:

  1. nadia lebih suka tengok drama korea ikan duyung tu..legend of the blue sea..goblin tengok juga tapi suka lagi drama ikan duyung tu.hehehehe

    ReplyDelete
  2. Kan antara sebab suka drama Korea sebab dia banyak genre. Dan dia akan fokuskan tentang pekerjaan itu sendiri.

    ReplyDelete
  3. Inilah drama korea yang saya layan after winter sonata..haha

    ReplyDelete
  4. ya, betul, byk genre..tu yg best drama korea..suka citer doktor2 & sageuk..

    ReplyDelete
  5. eh sama lah kita! Lagi satu drama fight for my way pun tak boleh move on jugak :D

    ReplyDelete
  6. mcm best je goblin tu..ramai mmbr2 dok suh tgk..skrg tgk ceta Black.hehehe~

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »