Sunday, January 20, 2019

God's Quiz 5

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini dah masuk musim ke lima.. Sha memang ikut drama ini dari musim 1 lagi sebab minat dengan watak Dr. Han Ji Woo.. Seorang doktor genius.. Untuk musim ke lima ini Dr. Han Ji Woo bertemu semula dengan kawan zaman kanak-kanak beliau dan memori yang lama terkurung muncul semula.. Topik utama dia ialah perbuatan balas dendam oleh Hyun Sa Pil dan diselang selikan dengan kes penyiasatan lain.. Memang genre yang Sha minat.. Medical, penyiasatan dan misteri.. Ohsem.. Ada 16 episod dan setiap episod lebih kurang 1 jam.. 

GOD'S QUIZ 5 @ QUIZ FROM GOD REBOOT @ GOD'S QUIZ: REBOOT @ GOD'S QUIZ SEASON 5 | 14 November 2018 | 16 episodes | Mystery, Crime, Medical, Detective, Investigation |
Sinopsis: This is a drama about elite doctors and forensic scientists investigating mysterious deaths and solving mysteries related to rare diseases.
Han Jin Woo is the tortured medical genius with a miracle brain that has been through its share of trouble. After he gets involved in an unexpected case, he returns to the medical examiner office for the first time in 4 years.
(Source: HanCinema)

7 comments:

  1. baru tengok satu episod, mmg best giler citer ni..tak sangka dah season 5..kena rewind ke season 1..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang ikut dari seasons 1.. best drama nie..

      Delete
  2. Memories of the Alhambra dah habis, frustating giler, letih tunggu week after week..happy watching..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat nak marathon Memories of the alhambra lagi.. banyak sangat drama pending.. kikiki..

      Delete
  3. wah cite forensik. Oklah 16 episod xbnyk sgt. Boleh lg layan. Hehe

    ReplyDelete
  4. cerita mcm ni laa supposed drama2 melayu ikut. ni asik cinta bisnes bergaduh rebut hak org hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »