Wednesday, January 23, 2019

Wordless Wednesday #book


Langka
Definisi : jarang-jarang berlaku (terjadi, ada, dll); kelangkaan perihal (keadaan) langka: ~ kata pinjaman Inggeris dalam dialek Melayu. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

13 comments:

  1. Hikhik.....

    ABM bab buku ni jangan buat main. Boleh buat gaduh oiiii
    Lain la kalau ABM dah hadiahkan. Itu lain cerita.

    ReplyDelete
  2. nice share tapi kan nak pinjam buku jangan lama2 itu mv setuju

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan MV kan.. tu agaknya PNM e_Reader bagi 7 hari je.. :)

      Delete
  3. hehe..akk kalau baca buku pun lama giler nak abes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha kalau lama tu maksudnya buku tu kurang menarik.. kikiki

      Delete
  4. Oh, ada ye peribahasa ni dalam BI. First time dengar tapi saya memang suka pinjam lama..dah sampai expiry date, kita renew online. Pastu time hantar kena denda sebab lambat. Wakakaka..

    ReplyDelete
  5. time sek dulu mmg bengkek je sapa yg injam buku lama2 tu... kita punya laa tertunggu2 nk baca...

    ReplyDelete
  6. akak kalau baca buku memang cepat nak habiskan...nak tau ending hehee

    ReplyDelete
  7. aida jarang meminjam.
    sebab tak rajin membaca :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »