Friday, January 18, 2019

Korean Drama (Januari 2019)

Assalamuaalikum..
Hye semua..

Drama yang berada dalam senarai untuk ditengok bagi tahun 2019 agak menarik.. Sebab ada satu drama ini, dari tahun lepas Sha dah follow.. Patutnya ujung tahun lepas tapi ditunda ke tahun ini.. Tajuknya Kingdom.. Selain itu drama lain yang Sha senaraikan masih lagi bergenre thriller dan juga fantasy..

Drama: My Lawyer, Mr. Jo 2: Crime and Punishment
Country: South Korea 
Episodes: 40
Aired: Jan 7, 2019 - Mar 12, 2019
Aired On: Monday, Tuesday
Network: KBS2
Duration: 35 min.

Drama: The Crowned Clown
Country: South Korea 
Episodes: 16
Aired: Jan 7, 2019 - Feb 26, 2019
Aired On: Monday, Tuesday
Network: tvN
Duration: 1 hr. 20 min.

Country: South Korea
Episodes: 6
Airs: Jan 25, 2019 - ?
Airs On: Friday
Network: Netflix

10 comments:

  1. salam Sha..maklong datang menjengah nie....wahhh best nie drama korea...maklong stop kejap aritu tengok...bkn apa x jd kojer kalau layan korea nie...mlm2 pukul 2-3 pagi baru nk tido...esok dah jadi mata panda hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul tu maklong.. kalau dah mengadap nie memang boleh jadi mata panda dibuatnya.. hahaha..

      Delete
  2. Tq sha atas info.. Fiza mmg peminat drama korea pun..

    ReplyDelete
  3. Saya dah lama tak tengok drama Korea. Biasanya saya pilih secara random je. Kalau rasa best, saya tengok drama tu sampai habis. Kalau tak best, memang berhenti separuh jalan jelah😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang akak pun pilih random je.. Walaupun ada list yang memang nak ditonton.. :)

      Delete
  4. Kingdom nampak menarik. Em semua pun nampak menarik hehe. kak sha ni hehe

    ReplyDelete
  5. dah tengok citer the Masquerade, mmg best lakonan hero dlm movie tu..kena tengok nih the Crowned Clown..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »