Saturday, January 19, 2019

Kelibat oleh Nurul Omar

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kenalah tajuk dengan cerita di dalam.. Memang banyak kelibat yang muncul mengganggu.. Emierda dan juga Sam.. Diganggu sejak mengalami kemalangan dans emuanya ada kaitan dengan Vila Belanda.. Rahsia yang disembunyikan ada di pancuran yang terletak di tengah-tengah laman Vila itu.. Namun misteri mengenai kelibat yang berkeliaran harus diselesaikan terlebih dahulu.. Malangnya gangguan yang diberikan oleh kelibat-kelibat ini menyebabkan kematian.. Memang tak disangka bila 2 nyawa menjadi taruhan.. Novel ini tak ada adegan cinta tapi penuh dengan hubungan kekeluargaan dan juga persahabatan..Membacanya tak terasa bosan sebab ada misteri yang perlu dirungkaikan seiring keseraman yang diberikan penulis..

Sha baca pada 17.01.2019..


Terbitan Dear Novels

10 comments:

  1. Cantiknya balutan Sha...
    Buku sendiri ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. Buku Sha.. Sha guna plastik warna hitam.. hehehe

      Delete
  2. Biasa novel tak lari dari kisah cintakan Sha..bila macam ni mesti aura dan mood membaca lain,

    ReplyDelete
  3. Macam best lah novel ni bila baca reviewnya. Saya minat cerita yang bergenre sebegini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak menarik dan lain dari kebiasaan yang ada.. Tak sangka tahun ini dah ada variasi novel selain cinta..

      Delete
  4. Lama dah saya tak baca buku hantu.. Memang kalau cerita hantu jarang sangat ada adegan cinta.
    Tapi bagi saya still best. ada mesteri dan teka teki

    http://www.imaginasiklasik.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. selalunya buku macam nie kurang sikit adegan cinta..

      Delete
  5. Thanks for review kak sha. Nak masuk dlm list la hehe.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »