2019 Reading Challenge - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, January 2, 2019

2019 Reading Challenge

Assalamualaikum..
Hye semua..



Permulaan tahun baru.. Jom kita sahut cabaran membaca.. Tahun ini Sha naikkan sikit je sasaran.. Tak nak letak tinggi sangat.. Risau tak sempat nak kejar.. hehehe.. Lagipun ini sekadar sasaran je.. Kalau baca lebih pun bagus je.. Kalau nak letak sikit dulu pun tak apa.. Dah capai, tambah lagi sasaran.. Tak ada masalah.. Kita punya.. Bukan orang lain punya..

Sasarannya 230 buah buku.. Naik sikit je dari tahun lepas..

Semalam dah berjaya baca dua buah buku..

24 comments:

  1. banyak juga kak sha baca.. thumps up!

    ReplyDelete
  2. Boleh saya tahu, apa aplikasi yang sis pakai ni..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk rekod bacaan atau buku yang dah dibaca, Sha guna aplikasi Goodreads.. Untuk membaca buku secara online Sha guna aplikasi PNM e-Reader..

      Delete
  3. Iqraq. Bacalah oleh kamu. Semoga berjaya mencapai target tu. Jemput join segmen d blog abam kie. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Abam Kie.. Insya Allah.. Nanti Sha joint ye..

      Delete
  4. terbaek la.. bnyk betul. hehe

    ReplyDelete
  5. Goos luck Sha. Ana baru berapa buah je habis dibaca utk 2018.

    ReplyDelete
  6. good luck, sis! 230 buku!!

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  7. Wah, nampaknya progress sangat baik. Mudah-mudahan dapatlah Kak Sha capai target tahun ni.

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan mencapai sasaran

    ReplyDelete
  9. All the best Kak Sha!
    Tahun nie sy target baca 18 buah buku je, hihi :P

    ReplyDelete
  10. ABM pun nak join la. Tapi target tu tak la sebanyak Sha. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom joint.. jangan lupa add sha di Goodreads ye.. sikit pun takpe ABM..

      Delete
    2. Macam mana kita nao update buku yang kita baca? Cari juga tapi tak jumpa. Huhu

      Delete
    3. Nak update cuma perlu klik perkataan read dekat bawah gambar buku, lepastu bagi bintang.. Bubuh review dan pastikan tarikh tu tahun nie.. Nanti automatik akan update dekat challege good reads kita..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »