Sunday, January 13, 2019

Pelukis Jalanan oleh Teme

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pakat pulun membaca bila cuti sabtu ahad.. Lepas selesaikan tugas harian, memang membaca jelah kerjanya..

Buku Teme ini buku pertama Sha beli dan baca.. Memang Sha tak nafikan buku ini bagus dan layak diulang cetak.. Dalam naskah ini Teme berkongsi kesusahan hidup di negara orang.. Dianiaya rakan sekelas.. Tak makan.. Peritnya hidup.. Namun dia tidak mengalah.. Ahmad selalu ada untuk menegur.. Teme juga bercerita mengenai kelalaian beliau terhadap Allah dan kesannya dalam kehidupan.. Perkongsian yang pada Sha sangat memberi inspirasi.. Tak kisahlah kalau cerita ini hanyalah rekaan, pada Sha selagi mampu memberi inspirasi dan teguran ianya sangat bermakna.. Artwork yang disertakan dibahagian belakang juga sangat awesome.. Memang memikat mata memandang.. Sha sangat sukakan buku ini..

Sha baca dan selesai pada 12.01.2019..

Koleksi Sha

Diterbitkan oleh Iman Publications

16 comments:

  1. dah nampak banyak kali di Popular dan cover dia memang cantik tertarik, itu yg asyik belek je tapi tak beli juga..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita.. Cuma last year tiba-tiba rasa macam nak ambil, bayar dan bawa balik.. Dan tahun ini berjaya dibaca.. kikiki..

      Delete
  2. Belum pernah baca lagi karya Teme... :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun dah baca ni. Memang best :)

    ReplyDelete
  4. YEA dah baca buku Teme yg ni dengan Arkitek Jalanan. Suka sebab dia bawa kita berfikir kadang2 kita rasa ujian hidup kita susah, tp ada lagi yg susah dr kita :) Smpai skrg taktaw Teme yg sebenar ni sape. Haha

    ReplyDelete
  5. Yayy. Finally kak sha baca jugak buku Teme. Buku motivasi yg semua org patut baca. ✌🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. Yeay.. Nanti nak beli buku-buku dia yang lain pula..

      Delete
  6. sy cuma ikuti perkembangan dia kat IG je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun ada juga ikut dia dekat IG.. Teruja tengok lukisan dia..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »