Tuesday, January 15, 2019

Unstoppable (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tajuk je dah menarik.. Unstoppable.. Maksudnya tak boleh dihentikan.. Bila yang tersayang diculik dan digantikan dengan wang.. Sesuka hati dia saja.. Kisah seorang suami yang pernah menjadi gangster tapi kini kerjanya membekalkan ikan di pasar kehilangan isterinya.. Isteri beliau diculik sendiket yang membekalkan perempuan Korea ke luar negara.. Si suami dah laporkan pada polis, malangnya polis sendiri terlalu banyak kes kehilangan yang perlu diselesaikan.. Maka si suami usahakan sendiri pencarian isterinya dengan bantuan 2 orang kawan..

Ada satu babak bila suami tu buat urus niaga membeli King Crab dan Sha ingat mesti dia kena tipu.. Plot twist di hujung filem memang menarik.. Usaha seorang suami dalam membahagiakan isterinya..

Cerita dia memang simple je tapi seronok tengok watak suami yang dilakonkan oleh Ma Dong-Seok dan watak isteri yang dilakonkan oleh Song Ji-Hyo..

Unstoppable
Also Known As: Raging Bull; Sungnan Hwangso; Angry Bull
KMovie | Action, Thriller, Crime | 22 November 2018 |

5 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »