Thursday, January 10, 2019

One Sunny Day (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang pendek.. 15 minit dan ada 10 episod sahaja.. Kisah mengenai hero yang bercinta dengan perempuan yang dah pun bertunang.. Hero terpaksa lepaskan perempuan tu dan move on.. Susah tapi hero berjaya move on bila berjumpa dengan heroin di Pulau Jeju masa tengah berkerja.. Pertemuan demi pertemuan menemukan dan memutikkan perasaan di hati hero dan heroin.. Cerita yang mudah dan santai.. Tak stress dan adalah juga yang boleh dipelajari..

Sha suka satu part bila hero dan heroin kena berpisah selepas kerja di Jeju selesai.. Heroin luahkan perasaan dan tak paksa pun hero untuk terima dia.. Cukuplah dengan memori indah yang mereka lalui sebagai kenangan.. Kita pun sepatutnya menghargai memori indah yang kita cipta..

 ONE SUNNY DAY @ A GOOD DAY | 19 December 2014 | 10 episodes | Romance, drama | KDrama [Webdrama]



11 comments:

  1. waalaikumussalam, nanti akk tgk drama pendek. boleh cpt abes hehe

    ReplyDelete
  2. lama tak layan cita korea yg baru2... yg belum tgk la I mean, sbb takde yg best. emm.ni leh try layan ni..sbb pendek2 kan.
    tq f or sharing!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak sempat nak layan drama yang baru-baru.. :)

      Delete
  3. omaiii kene cari ni..sweet sgt tgk

    ReplyDelete
  4. sweetnya hero n heroin dia. Hihu

    ReplyDelete
  5. ada tengok drama ni first episode pastu dah layan drama Terius kot terus lupa cerita ni.

    ReplyDelete
  6. lately rancak pula so ji-sub berlakon ya wpn kemunculan ramai pelakon2 baru dan kacak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »