Sunday, January 27, 2019

Pertandingan Fotografi oleh KLIBF

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom sahut cabaran kongsi gambar #MalaysiaMembaca dari 

Terima kasih atas sokongan yang menggalakkan terhadap perkongsian gambar #MalaysiaMembaca! Oleh yang demikian, anda diundang untuk menyertai PERTANDINGAN FOTOGRAFI dan MENANG sehingga RM5,000! (10 pemenang) Tema: #MalaysiaMembaca

Syarat-syaratnya:-
1) Pertandingan ini dibuka kepada semua warganegara Malaysia tanpa mengira had umur kecuali ahli jawatankuasa PBAKL 2019. Penyertaan adalah PERCUMA.

2) Tempoh masa untuk pertandingan ini bermula 17 Januari 2019 dan tamat pada 17 Februari 2019, jam 12 tengah malam.

3) Gambar anda hendaklah bertemakan #MalaysiaMembaca. Interpretasi anda adalah bebas selagi tidak terkeluar dari tema yang diberikan.

4) Gambar yang diambil haruslah gambar yang terkini, mempunyai mesej, nilai dan menonjolkan tema #MalaysiaMembaca. Gambar hendaklah diambil menggunakan kamera DSLR atau kamera telefon pintar/tablet sahaja.

5) Gambar tersebut hendaklah dalam format JPEG, beresolusi tinggi (300dpi), bersaiz sekurang-kurangnya 3.5MB dan dihantar ke e-mel klibf.bookfair@gmail.com. 1 individu hanya boleh menghantar 1 penyertaan sahaja. Sertakan nama penuh, nombor kad pengenalandan nombor telefon untuk dihubungi.

6) Gambar hendaklah ASLI DAN IDEA SENDIRI. Suntingan atau ubah suai minimum seperti pengubahan brightness, cropping, softeningdan sharpening menggunakan sebarang perisian komputer adalah dibenarkan. Manakala, teknik cantuman gambar (collage technique), super impose, trick photographs, dan gambar dimanipulasikan adalah TIDAK dibenarkan.

7) Setiap penyertaan akan dinilai dan dihakimi oleh Jawatankuasa PBAKL 2019 berasaskan pematuhan syarat pertandingan, memenuhi tema dan mempunyai kreativiti, bukannya pada kemampuan merakam gambar secara profesional. Namun yang demikian, kualiti foto juga akan diambil kira dalam pemilihan pemenang.

8) 10 gambar terbaik akan diumumkan pada 28 Februari 2019 di Facebook, Instagram dan Twitter Rasmi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur, dan akan memenangi RM500 secara tunai setiap seorang.(RM500 x 10 pemenang).

9) Dengan menyertai pertandingan ini, peserta dianggap BERSETUJU bahawa gambar adalah milik pihak penganjur serta mematuhi syarat-syarat dan terma pertandingan. Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat-syarat dan terma pertandingan tanpa memberi notis kepada peserta.

10) Dengan menyertai pertandingan ini juga, peserta MEMBERI KEBENARAN/KEIZINAN kepada pihak penganjur untuk menggunakan butir-butir peribadi seperti nama dan gambar pemenang (termasuk individu didalam gambar) sebagai bahan untuk tujuan pengiklanan, perdagangan dan/atau publisiti tanpa dikenakan sebarang bayaran.

11) Keputusan pihak jawatankuasa adalah MUKTAMAD. Sebarang aduan atau pertikaian tidak akan dilayan.

6 comments:

 1. Menarik ni. ... Kalau ada idea gambar nnt nk try la

  ReplyDelete
 2. Saya kalau bab fotografi ni kurang sikit­čśé. Siapa yang ada bakat ambil gambar tu boleh lah join.

  ReplyDelete
 3. wow menarik! hadiah pun lumayan ni

  ReplyDelete
 4. tiap thn pertandingan ni dibuat. gmbr yg terpilih mmg awesome belaka

  ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »

Review & Rating

Sha's bookshelf: read

Disergah Penunggu Pokok Ara
really liked it
Kali ini tok ketua dan Berahim telah terbuka hijabnya.. Memang lagi teruk lah terasa gangguan..
Dijenguk Hantu Penanggal
really liked it
Kelakar lah kali ini.. Hahaha.. Terbaiklah Christopher sebab erjaya elakkan gigitan penanggal tu.. Siap nak ditanduknya.. hahaha..

goodreads.com