Thursday, December 9, 2021

Filem Melayu | Dendam Azalea (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok filem ini sebab baca review dari blog Farhana macam best.. Pelakon-pelakon dia pun memang Sha minat.. Tak sangka, menarik juga filem ini.. Kisah pasal Azalea yang hilang dan juga kisah Suraya yang kehilangan anak kemudianya mengambil Amar sebagai anak angkat.. Disebabkan ingin merapatkan diri dengan Amar, Suraya berpindah kerumah yang disukai Amar.. Namun perkara-perkara pelik mula menghantui mereka sekeluarga.. Walaupun mulanya Azman iaitu suami Suraya tak nak percaya, namun bila dia sendiri berdepan dengan gangguan maka Azman mula meminta bantuan orang.. Tapi kebenaran yang terbongkar memang menyedihkan..

Till Death: Azalea's Wrath
2019 ‧ Horror ‧ 1h 45m
Till Death: Azalea's Wrath or Dendam Azalea is a 2019 Malaysian Malay-language horror film. In the film, after losing their baby during childbirth, a couple moves to a new house with their adopted son, but the house holds dark secrets. It is released by Netflix on 8 August 2019.

2 comments:

  1. Kebenaran yang terbongkar, memang pahit untuk diterima

    ReplyDelete
  2. ada di Netflix ye. menarik sinopsis. suka cerita ada plot twist

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »