Friday, December 24, 2021

Filem US | Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Adoi.. Luruh jantung tengok filem ini.. hahaha.. Walaupun tau zombie tu tipu je tapi tetap terkejut.. Muzik dia tu yang buat kita terkejut.. Hahaha.. Memang layanlah filem ini walaupun Milla tak ada.. hehehe.. Kali ini kisah berlaku di Racoon City dan permulaan kepada kejahatan Wesker.. Hahaha.. Yang penting sha seronok je tengok apa pun kisah Resident Evil ini.. sebab tak main game dia kan so memang syoklah layan filem dia..

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
2021 ‧ Horror/Action ‧ 1h 47m
Welcome to Raccoon City, once the booming home of pharmaceutical giant Umbrella Corp. The company's exodus left the city a wasteland, a dying town with great evil brewing below the surface. When that evil is unleashed, a group of survivors must work together to uncover the truth behind Umbrella and make it through the night..

3 comments:

  1. kita tak tengok lagi cite ni.. boleh laa tengok nanti..

    ReplyDelete
  2. Saya phobia tengok cerita2 zombie ni...penakut sangat hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »