Tuesday, September 13, 2022

Filem Hindi | HIT: The First Case (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini sebenarnya remake dari filem Telugu dengan tajuk yang sama Homicide Intervention Team: The First Case (2020).. Sha dah tengok suku baru Sha perasan jalan cerita dia macam dah pernah tengok.. Gigih jugalah tengok sampai habis.. Hahaha..

Bila tengok sekali lagi pun sha tak boleh hadam dengan motif penculikan tu.. Hadoilah manusia bila dah dibutakan dengan perasaan memang boleh jadi tak betul.. Dalang dia sangat dekat dengan Vikram tu sendiri.. Tetaplah menarik filem ini.. 

Hit the First Case
2022 | 2h 12m
Action, Crime, Drama
Vikram is a 32-year-old cop. While he is battling with his own traumatic past, the stakes get high when a girl called Preethi mysteriously disappears in Hyderabad and Vikram has to solve the case at any cost.

3 comments:

  1. Movie crime hindi sekarang lain maciam. Memang wajib tengok lah

    ReplyDelete
  2. dah masuk dalam list tak tengok lagi. saya minat Rajkumar Rao.

    ReplyDelete
  3. Belum tengok lagi yang ni. Cerita hindi latest yang akak tengok, Jersey.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »