Monday, September 12, 2022

Gardenia Numee: Mi Goreng

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli dekat 7 Eleven.. Dia tak susun dekat rak roti Gardenia tapi dekat dengan air slurpee.. Sabar jelah.. Hahaha.. Jenuh cari.. Sha tau pasal mee ini pun sebab ada kawan kongsi dekat Facebook.. Mula tu risau juga rasa dia tak kena dengan tekak.. jenuhlah nak habiskan.. Kena beli 1 pek besar kan.. Tapi bila dah masak, sedaplah rasa dia.. Tak pedas sangat.. Ada rasa pedas tapi tak kuat mana pun.. Hujung-hujung lidah je.. Okaylah untuk Sha yang memang tak boleh makan pedas.. Sha akan beli lagi.. hehehe..

Gigih nak kongsi dengan pembaca blog.. Nanti Sha kongsikan yang satu lagi tau..

RM3.99 ini harga pengenalan.. 
Harga yang akan dijual RM5..

Ada 5 pek dalam dia..

Selain mi, ada minyak, kicap manis, sos cili, serbuk cili dan serbuk perasa..

Lepas rebus mi dan buang air, Sha tuang semua perencah atas mee..

Setelah siap gaul mesra.. Sha makan macam ini je pun dah sedap.. Kalau ada kimchi dan telur mata mesti lagi power..

8 comments:

  1. Tidak sangka Gardenia luaskan ke arah mi segera.
    Saya ingatkan mi kuning itu apabila baca tahun tadi.

    ReplyDelete
  2. Wah gardenia numee dah keluarkan produk mi segera . Lepas ni boleh cuba la

    ReplyDelete
  3. Menarik..boleh la try nanti..tapi tu la apesal packaging dia serupa maggi?

    ReplyDelete
  4. dah try yg perisa ayam..sedap gak, mild je rasanya...nanti nak try mee goreng pula..

    ReplyDelete
  5. Wah dah tambah produk Numee.

    Kalau mi kuning Numee tu tak kena cita rasa saya.

    ReplyDelete
  6. Wah dah maju ada produk baru pula. Nanti boleh cari

    ReplyDelete
  7. Lor gardenia kluar mi megi plak ye.. Pastu dia jual sebungkus sebungkus ke? Klu terjump bole gak try nanti ni

    ReplyDelete
  8. baru nampak iklan dia tadi. letak kat slurpee sebab tau orang selalu gi situ kalau ke 7E kot. hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »