Sunday, May 22, 2022

Anime Jepun | Tokyo Ghoul (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Anime ini sha tengok di iQiyi.. Walaupun dah baca manga dia tapi bila tengok anime dia, feel dia lain macam.. Dalam anime ini gambaran karekter tu berbeza macam dalam manga.. Lebih menyerlah dan grafik yang cantik buat anime tu jadi lagi best ditonton.. Ekspresi watak dan pertukaran tu lebih layan..

Kaneki yang tak sengaja telah bertukar menjadi separuh ghoul separuh manusia selepas diserang Rize dan nyaris mati.. Sebahagian dari dalamannya adalah milik Rize hinggakan ada masanya bila Kaneki bertukar menjadi Ghoul dia lupa dengan apa yang terjadi.. Dalam usaha Kaneki menyesuaikan diri dengan keadaannya, Kaneki nyaris menjadi makanan kepada Ghoul yang digelar Gourmat.. Mujurlah ada Touka menyelamatkan beliau.. Bukan mudah menyesuaikan diri namun Kaneki tahu dia perlu untuk kedamaian kedua bangsa..

Suka betul bila Kaneki pakai topeng ini..

Tokyo Ghoul
Episodes: 12
Duration: 24 Min Per Ep.
Resolution: 720p
Audio: English, Japanese
Genres: Action, Drama, Horror, Mystery, Psychological, Supernatural
Premiered: SUMMER 2014

Synopsis:
The suspense horror/dark fantasy story is set in Tokyo, which is haunted by mysterious "ghouls" who are devouring humans. People are gripped by the fear of these ghouls whose identities are masked in mystery. An ordinary college student named Kaneki encounters Rize, a girl who is an avid reader like him, at the café he frequents. Little does he realize that his fate will change overnight.

2 comments:

  1. Ok.. boleh masuk list tontonan ni nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. marathon hri tu..kali ni tgk siri yang kedua da.. menarik

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »