Thursday, May 12, 2022

Filem US | Sonic the Hedgehog 2 (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok cerita ini dengan Imani.. Memang nicelah.. Dr. Robotnik yang tercampak dekat planet cendawan ditunjukkan sebagai seorang yang tak putus asa.. Terus berusah mencipta walaupun bahan yang ada dekat planet tu hanyalah cendawan.. Akhirnya dia berjaya juga balik ke bumi dengan bantuan ciptaan dia, dan musuh Sonic iaitu Knuckles.. Knuckles ini gagah dan agak setia.. Bila dia bergabung dengan Dr. Robotnik ini, dia tak sangka langsung yang dia akan dikhianati.. Sonic ni pula kanak-kanak yang masih suka bermain, jadinya bila dia cuba membantu dia lebih banyak merosakkan.. Bukan mudah pikul tanggungjawab sebagai seorang hero..

Dekat end credit, akan ada musuh baru..

Sonic the Hedgehog 2
2022 ‧ Adventure/Comedy ‧ 2h 2m
After settling in Green Hills, Sonic is eager to prove that he has what it takes to be a true hero. His test comes when Dr. Robotnik returns with a new partner, Knuckles, in search of a mystical emerald that has the power to destroy civilizations. Sonic teams up with his own sidekick, Tails, and together they embark on a globe-trotting journey to find the emerald before it falls into the wrong hands.

2 comments:

  1. Saya ajak anak2 tengok citer ni kat cinema tapi dieorang taknak pulak. Mak dieorang pulak yang beria2..

    ReplyDelete
  2. tak tengok lagi yang second ni. bolehla layan santai-santai

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »