Sunday, June 21, 2020

Filem Malaysia | KL Vampires (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya dapat juga tengok.. Okaylah.. Not bad.. Dibuat dari dongeng raja bersiong.. Ada dua kumpulan.. Satu jahat dan satu baik.. Yang jahat nak menguasai dunia dan mencari siung yang telah dibuang untuk membangkitkan tentera kegelapan.. Kesilapan yang dibuat manusia berjaya menemukan mereka dengan siong tersebut.. Tapi macam biasa, hero muncul untuk menyelamat.. hehehe..  Pelakonnya pun okay je.. Cuma kurang berkenan dengan warna filem ini agak gelap.. Tapi untuk mood agaknya.. Suka tengok apek berlakon dalam ini.. Walaupun tak banyak scene beliau.. hehehe..

Hurm.. Masih ada beberapa persoalan yang tak terjawab.. Ending macam ada sambungan.. 

Filem KL Vampires (2019) | Azhan.co
KL Vampires
Genre: Action, Fantasy, Horror
Director: Daven R
Actors: Aeril Zafrel, Doni Alamsyah, Josiah Hogan, Pablo Amirul, Raja Ilya, Reen Rahim
Country: Malaysia
Release: 2019
Two groups of vampires, both descendants of Raja Bersiong, no longer consume human blood. They instead replace it with synthetic blood. Currently the strongest vampire clan is led by a Vampire Queen named Ratu Citra Sari, assisted by chief commandant Shah. Another clan is led by Argus, the son of Panglima Adi Wijaya who betrayed Raja Bersiong, the father of Ratu Citra Sari. Argus is trying to resurrect his father’s army, who was killed along with the Panglima about 200 years ago by Raja Bersiong using a spell that buried them underground. However, the resurrection can only be done with a ‘bersiong knife’ and a special spell.

1 comment:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »