Tuesday, June 30, 2020

Drama Jepun | GARO: Versus Road (2020)

Assalamualikum..
Hye semua..

Sha layan drama ini sebab memang peminat siri Garo ini.. Kali ini episod akhir je ada aksi dari Garo tu.. Tu pun kejap je.. Lebih pada perlawanan dalam game tapi real.. Memang menarik dan bawa kelainan.. Cuma bila episod akhir tu macam akan ada sambungan lagi.. Sesekali tengok kelainan dalam siri Garo ini, best juga.. Penjahat dia perempuan.. hehehe.. Nice.. 

Bermula dengan 100 orang pemain game yang dipilih untuk menyertai satu permainan demi mencari seorang pemenan akhir.. Tanpa disangka pemain yang mati dalam game turut mati dan hilang dari dunia nyata.. Game yang disangka game rupanya bukanlah game biasa tapi penuh muslihat dan kekejaman seseorang demi menjadi pelindung kepada dunia.. Berjayakah mereka melepasi game maut ini..

GARO: Versus Road (2020) poster
Drama: GARO: Versus Road
Native Title: GARO -VERSUS ROAD-
Genres: Action, Tokusatsu
Country: Japan
Episodes: 12
Aired: Apr 2, 2020 - Jun 18, 2020
Aired On: Thursday
Original Network: Tokyo MX
Duration: 24 min.
The plot centrers around a man named Sena Kuon and a virtual reality world that seems to somehow affect the real world. After obtaining a mysterious VR helmet, Kuon Sena is sent to a battlefield with 99 other people. They all have to fight and the winner will realize its wish.

3 comments:

  1. suka jg drama Jepun, suka dgr depa cakap..

    ReplyDelete
  2. wahhh banyaknya dari 100 tinggal sorang je. Mesti yang last tu power habis

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »