Monday, June 15, 2020

Novel | Sekolah Banyak Penunggu oleh Nurul Syahida

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah yang menarik mengenai pelajar yang duduk di asrama penuh.. 2 orang pelajar senior yang cuba menakut-nakutkan 3 pelajar junior dengan cerita hantu.. Selepas lampu diarahkan padam mereka berlima telah berkumpul di bilik pengumpulan perkakadan mandi untuk sesi bercerita.. Dari satu cerita ke satu cerita.. Ada yang menyedihkan dan ada yang menyeramkan.. Ada juga yang memberi panduan bagaimana ingin berhadapan dengan jin dan syaitan.. Namun ketiga-tiga pelajar junior tersebut tidak merasa takut keterlaluan sebaliknya mereka merasa sangat penat dan keletihan.. Setelah mendapat reaksi yang tidak diingina pelajar senior tersebut menyuruh adik-adik junior balik semula ke bilik.. Namun tanpa disangka mereka bukanlah seperti yang dibayangkan.. Pengakhirannya yang ingin menyakat akhirnya disakat.. Memang nice..

Sha baca pada 13.06.2020 dan selesai pada 14.06.2020..

Koleksi peribadi Sha..
Published 2013 by Grup Buku Karangkraf

7 comments:

  1. menarik jugak baca ni cuma tak boleh baca malam2 heheheheh dahla selalu duduk sorang-sorang time jumaat di opis nih

    ReplyDelete
  2. Macam best cerita novel ni.. Suspen tu last2 pengakhiran

    ReplyDelete
  3. Bagus juga buku Ni isi dia bagi sebab Ada panduan sekali

    ReplyDelete
  4. Oh no... yg membaca terlebih membayangkan nanti...hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahaha siap bagi panduan jumpa jin dan syaitan sudahnya yang diorang jumpa tu la hantu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »