Friday, June 12, 2020

Novel | Cemburu Seorang Perempuan oleh Siti Hazneza Abdul Hamid

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah yang sangat luarbiasa.. Cemburu.. Semua orang ada sifat cemburu ini.. Teruk dengan tak je.. Sha tak tengok dramanya.. Buku ini Sha dapat dari program pertukaran buku.. Rakan tersebut sengaja hadiahkan buku ini pada Sha..

Membaca kisah ini buat Sha jadi geram dengan watak Zik dan juga Emi.. Emi sebab terlalu cemburu dengan Zik dan Dhiya.. Walhal Dhiya lebih dulu mengenali Zik.. Kemudian bila Emi offer Dhiya untuk kahwin dengan Zik dan jadi ibu tumpang lagilah buat Sha geram.. Dia yang offer lepas tu dia juga yang cemburu.. Mak bapa si Emi ini pun kerjanya nak merosakkan fikiran si Emi je.. Bukan nak nasihat benda yang baik-baik.. Makin teruklah cemburu si Emi ini.. Tu belum lagi perangai Zik yang tak tegas dan tak pandai langsung nak uruskan si Emi.. Memang sedih sangat dengan nasib Dhiya.. Sha faham kenapa Dhiya terima untuk berkahwin dan mengandungkan anak Zik dan Emi.. Cuma sedih sebab Dhiya terlalu baik dan ditindas.. Ending dia pun sangat sedih.. huhuhu..

Sha baca dan selesai pada 11/06/2020...

Koleksi peribadi Sha.. Hasil aktiviti bertukar-tukar buku..
Published 2003 by Creative Enterprise Sdn. Bhd.

8 comments:

  1. oooo....drama yang amar baharin dgn wife dia berlakon tu dari novel ni rupanya...

    ReplyDelete
  2. Rasanya dah diadaptasi kepada drama buku ni tapi saya tak follow pun dramanya.

    ReplyDelete
  3. Emi tu kuat bebenor cemburu. X pandai control. Prnh lyn kejap drama ni. Kejap ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Emi punya cemburu tu sampai mengundang penyakit.. Tambah mak ayah dia pun sama menekan.. lagilah makin tekanan Emi tu..

      Delete
  4. wow lama dah novel ni. tahun tu baru nak berjinak dgn novel cinta..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »