Monday, June 8, 2020

DIY Pengudaraan Bilik Tidur

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sejak duduk rumah bawah (ground floor) ini, sha memang jarang buka tingkap bilik tidur.. Bahaya wei.. Leka je kucing masuk.. Lubang tingkap tu besarkan.. Jadinya selepas sesi pujuk memujuk dengan encik suami, hari Selasa baru ini Sha ajak Encik Suami pergi beli dawai untuk dipasang pada tingkap..

Jaring yang dibeli pada 02/06/2020..

Sebelum dipasang..

Selepas dipasang jaring.. Yeah!! Barulah boleh tingkap dengan selesa.. Encik suami guna cable tight je untuk ikat jaring tu dekat besi.. Tak payah nak beria sangat.. Cuma nak bagi pengudaraan dalam bilik.. Kalau tak tu berkuap..

Ini bilik anak dara.. 

3 comments:

  1. kucing ni pantang buka tingkap sikit, mesti lompat masuk.

    ReplyDelete
  2. Kat rumah baru ni langsung takde kucing..tapi banyak anjing. Jangan la lupa nak tutup pagar....nnt masuk dalam laman rumah anjingnya

    ReplyDelete
  3. bagus juga buat macam tu yang penting dapat pengudaraan yang baik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »