Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, June 22, 2017

Membaca di Wattpad #1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jun ini sha kurang membaca buku fizikal..
Kekangan masa dan keterlupaan membubuh buku dalam beg tangan..
Jadinya Sha membaca di Wattpad..

Ada satu karya yang Sha baca hasil tulisan Blogger Mai..
Best tau karya beliau tu.. Tajuknya Izinkan Aku Bahagia..
Kalau korang nak baca boleh Follow beliau kat SINI.
Sha bagi 4 bintang untuk karya beliau ini..
Kalau beliau kembangkan dan jadikan Novel bercetak, Sha beli..
Ceritanya sangat menarik mengenai seorang budak bernama Aqif..
Perjalanan hidup Aqif bersama emaknya..
Berjayakah Aqif mengecap kebahagiaan dan meraih kasih sayang emaknya..
Kenalah baca..

ebook kedua yang Sha baca bertajuk Dendam, tapi yang ini macam tergantung..
Penulis dia tak update.. Huhuhu..
Best gak cerita ini.. Kisahnya agak misteri dan seram jugalah..
Ada pontianak dan gangguan..
Tapi berhenti sampai bab 10 je.. sedih.. hehehe

Wattpad ini pilihan lain Sha untuk membaca..
Kena pandai cari cerita yang dah complete..
Ada sesetengah tu memang penulis tak habiskan sebab nak dibukukan..
Ada juga yang buat sampai habis..

Nanti Sha update lagi ye..

12 comments:

  1. Cerita dendam Tu Macam kena he dgn jiwa mama. Mesti mama suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tulah mama.. Tak habis.. separuh jalan je..

      Delete
  2. Selalu jgk dgr wattpad ni tp tak terjenguk2 lagi.

    ReplyDelete
  3. betul tu.. da jarang beli buku.. hehehe.. wattpad la menjadi pilihan.. tapi tu la.. cite dah best tapi si penulis tak update pulak.. spoil sangat bila jadi gitu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedihkan bila cerita separuh jalan.. hehehe

      Delete
  4. Ya Allah terharunya kak Sha sudi baca & review, i love uuuuuu kak sha!! Wattpad mmg best, kalau akak nak feel boleh try penulisan H.Fil , best.

    Selalu mai baca cerita hantu daripada romance, apapun betul bab complete tu. kalau boleh pastikan dari author yg dah completekan cerita, takut tergantung tak bertali, huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.. Hfil tu akak dah follow tapi tak baca lagi cerita dia..
      Cerita Mai memang best.. Akak bagi Thumbs Up.. Teruskan menulis tau..

      Delete
  5. Siqah takde wattpad. Ebooks yang ada pun tak tahu nak baca bila 😅

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, tetap membaca juga kan... ye la musim nak raya ni, tangan penuh dengan beg plastik.. hehe

    ReplyDelete
  7. liez xsempat lg nak jenguk wattpad tu... mcm best je...

    ReplyDelete
  8. rajin sha ni..anak2 mesti suka baca buku juga kn..sebab anak2 mv dh nampak minat ke arah tue

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI