Saturday, June 24, 2017

Filem Animasi Jepun | Resident Evil: Vendetta (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem animasi Resident Evil Vendetta (2017) ini memang best..
Walaupun dikeluarkan oleh Jepun tapi berbahasa Inggeris..
Lagi ganas dan mendebarkan.. hehehe..
Seronok juga nengok filem animasi ini..
Walaupun agak ganas dengan zombie yang boleh dicontrol..
Orang yang membuat zombie ini tak kan diserang zombie..
Ohsemlah kan..
Cara dia jadikan zombie ini pun terancang..
Memula dia masukkan virus zombie tu dalam bekalan air..
Kemudian untuk aktifkan virus itu dia gunakan asap..
Memang mantaplah..

Tapi zombie yang last tu memang ganas gila..
Jenuh gak hero nak kasi mati.. hehehe..
Sebenarnya kalau nengok animasi ini rasa macam lagi real..
Real macam kita main game..
Sha pernah gak main Game zombie ini..
Tapi tak adalah pro sangat..
Gitu-gitu je..

Sha tengok filem ini hari Jumaat..
Baru sempat nak buat review.. hehehe..

1 comment:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »